Góralska:
Bogata patera mocnych mięs w której skład wchodzą pieczone
golonka, żeberka, karkówka. Podana na kapuście zasmażanej w towarzystwie
ziemniaków.
golonka, żeberka, karkówka. Podana na kapuście zasmażanej w towarzystwie
ziemniaków.
Canelloni:
Makaron lasagne z potrawką z fileta kurczaka, w sosie
pomidorowo-śmietankowym. Zapiekane serem z bazylią.
pomidorowo-śmietankowym. Zapiekane serem z bazylią.
Drobiowo-wieprzowa:
Patera z zróżnicowanym mięsem drobiowym i
wieprzowym, w której skład wchodzą: devolay z różnymi farszami, schab w
panierce, udzik w glazurze, polędwiczka drobiowa z boczkiem, pieczeń,
nuggetsy.
Tortellini:
Patera tortellini, ravioli, tortelloni w sosie grzybowym zapiekana z
brokułami oraz serem Grana Padano.
brokułami oraz serem Grana Padano.
Mięsa z owocami:
Patera mięs drobiowych podana w towarzystwie owoców
zapiekanych z serem.
zapiekanych z serem.
Filet z kurczaka w sosie serowo-śmietankowym:
Patera fileta z kurczaka w
sosie na bazie Gorgonzoli oraz Grana Padano podana z brokułami.
sosie na bazie Gorgonzoli oraz Grana Padano podana z brokułami.
Dodatki:
Patera dodatków: frytki, ćwiartki ziemniaczane, dufinki, puree
Specjały szefa kuchni
Dania specjalnie przyrządzane na życzenie klienta za
dodatkową opłatą.
dodatkową opłatą.
Kito
Podwędzana szynka z tłuszczykiem.
Ryba
Ryby oraz owoce morza na życzenie: Łosoś, Dorsz, Miruna, Pstrąg,
krewetki, pałeczki Surimi.
krewetki, pałeczki Surimi.
Kaczka
1. Kaczka nadziewana podana w całości.
2. Noga z kaczki podana w glazurze.
2. Noga z kaczki podana w glazurze.
Gęś
1. Gęś nadziewana podana w całości.
2. Noga z gęsi podana w glazurze.
2. Noga z gęsi podana w glazurze.
Perlicza
1. Perliczka nadziewana podana w całości.